laatste wijziging: 7 maanden geleden

Het NSAC WinterProgramma 2014

Elk jaar organiseert de NSAC het Winterprogramma, bestaande uit meerdere cursussen variërend in niveau van beginners tot vergevorderden en van ijsklimmen tot toerskiën en freeriden. De toerski- en freeridecursussen zijn gericht op degenen die al kunnen skiën of boarden, maar graag offpiste willen en de ambitie hebben, op het niveau van de betreffende cursus, zelfstandig tochten te maken en misschien zelfs uiteindelijk te gaan leiden.
De ijsklimcursussen zijn gericht op diegenen die al in de zomer alpineren, maar nu ook de stap willen maken naar winteralpinisme.
Of je nou skiër, snowboarder, ijsklimmer of winteralpinist bent, liever toert of liever freeride, er is een perfecte cursus voor jou!

Ook dit jaar zal de NSAC weer een mooi chalet in de Alpen als uitvalsbasis hebben waar alle cursussen zullen worden aangeboden. Kennis en ervaring opdoen in sneeuw en ijs wordt gecombineerd met het maken van mooie toeren en afdalingen. Als jij ook de ver-ijste pistes en rijen bij de liften zat bent, aarzel dan niet om contact op te nemen met de WP-commissie en schrijf je in voor een onvergetelijke wintercursus!

Jasper Tas, David Schouten, Maarten Koornwinder, Tiemen Gordijn

NSAC WP Commissie 2014

Poederliefhebbers opgelet! 

De afgelopen dagen heeft het lekker gesneeuwd rondom Kandersteg en de komende dagen komt er nog ruim 30 cm bij (http://wepowder.nl/weblog/5112/PA%2319-het-sneeuwt). Ben je aan het dolen in de Alpen of wordt je opeens wel heel enthousiast van het vooruitzicht van verse sneeuw kom dan ergens de komende 2 weken langs in het NSAC winterchalet. We hebben dit jaar een mooie locatie tussen de 3000'ers van Berner Oberland, een chalet gevuld met gemotiveerde skiers, een sauna op het terrein, mooie vuurplaats in de woonkamer en bovendien nog plek voor jou! Wil je lekker verzorgd (volpension) toch nog even wat sneeuw meepakken? Langskomen kan voor 38eu per nacht. Laat wel even via de wp mail () of via het inschrijfformulier weten (http://nsac.climbing.nl/nsac/wp/inschrijven/inschrijvenExec) als je er aankomt. Tot in de bergen!

 

Locatie en data 2014

Dit jaar gaat het winterprogramma naar het Kandersteg! Het chalet is afgehuurd van 1 tot 15 maart. In deze periode gaan dan ook de meeste van de cursussen plaatsvinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om langs te komen zonder een cursus te volgen, dit kan je binnenkort boeken onder het kopje langskomen .

 

Indelingsdag - 17 januari 2014

Ook dit jaar wordt er weer een  indelingsdag georganiseerd! De indelingsdag is gepland op 17 januari in de Uithof te Den Haag. De indelingsdag geeft de mogelijkheid om ingedeeld te worden in de cursus op jouw niveau. Ook is het een mooie kans om kennis te maken met je medecursisten, de instructeurs en om gezellig een dagje te skiën en te plannen voor de winter. 

 

 

 

 

"Der NSAC ist so Geil!"

door Judith ter Schure

"NSAC IJsklimcursus 2009"

door Ruben Verschoof

"NSAC IJsklimcursus 2012"

door Teun van Dijk